Hoofdgerechten, Pizza, Snacks
zelf pizza maken

Zelf pizza maken: Recept voor een pizzabodem

Hierbij geef ik je mijn basisrecept voor het maken van een simpele pizzabodem. Hiermee kun je in een handomdraai zelf pizza maken!

Het beste kan je de pizza bakken op de hoogste stand (250+ graden) in een voorverwarmde oven met pizzasteen. De hoeveelheid deeg is genoeg voor 3 pizza’s. Met dit recept kan je bijvoorbeeld Pizza Funghi maken of je belegt de pizza naar eigen inzicht!

zelf pizza maken
5 van 5 stemmen
Print

Zelf pizza maken: Recept voor een pizzabodem

Gang Hoofdgerecht, Snack
Keuken Italiaans
Bereidingstijd 1 hour
Kooktijd 5 minuten
Totale tijd 1 hour 5 minuten
Porties 3 pizza's
Calorieën 600 kcal

Ingrediënten

  • 0,5 zakje gedroogde gist (een zakje is 7 gram, dus je gebruikt ongeveer 3,5 gram)
  • 500 g tipo 00 bloem (deze bloem is extra fijn)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel zout
  • tomatensaus

Instructies

  1. Los de droge gist in 1 dl handwarm water op in een kommetje. Laat het mengsel 10 minuten staan en roer het vervolgens tot een glad papje.
  2. Doe de bloem in een kom en maak een kuiltje in het midden waarin je de gistoplossing schenkt. Doe de 3 eetlepels handwarm water en de olie bij het gistmengsel en strooi het zout over de bloem. Meng het geheel door elkaar en kneed het vervolgens tot een elastisch deeg dat niet meer plakt
  3. Maak van het deeg een bal en leg deze in een kom. Dek de kom af met een vochtig gemaakte doek en laat het deeg op een warme, tochtvrije plaats 30-45 minuten rijzen. Tijdens het rijzen kun je de vulling van de pizza maken.
  4. Verdeel het gerezen deeg in 3 gelijke porties. Bestuif het werkblad met wat bloem, druk het deeg met de muis van de hand plat en rol het uit tot een cirkel van circa 20 cm.
  5. Verdeel vervolgens de saus over de pizza en beleg deze met een topping naar wens.
  6. Bak de pizza's in het midden van een voorverwarmde oven op de hoogste stand (250+ graden en het liefst op een pizzasteen) in enkele minuten gaar.
  • de originele Spaghetti alla Carbonara pasta

    De originele Spaghetti alla Carbonara

    De originele Spaghetti alla Carbonara is één van de bekendste pastagerechten, maar wordt zelden echt goed klaargemaakt. Sommige mensen voegen bijvoorbeeld room toe, terwijl ...
  • Zelf brownies maken

    Zelf brownies maken

    Zelf ben ik niet zo’n zoetekauw en ik bak dus ook niet veel taarten of cakes. Ga ik echter wél voor een dessert ...
  • Zelf gazpacho maken

    Zelf gazpacho maken

    Het is zomer en om boven een heet fornuis te staan met deze temperaturen is niet altijd een pretje. Ik was ...
Toon meer gerelateerde berichten
  • de originele Spaghetti alla Carbonara pasta

    De originele Spaghetti alla Carbonara

    De originele Spaghetti alla Carbonara is één van de bekendste pastagerechten, maar wordt zelden echt goed klaargemaakt. Sommige mensen voegen bijvoorbeeld room toe, terwijl ...
  • Zelf brownies maken

    Zelf brownies maken

    Zelf ben ik niet zo’n zoetekauw en ik bak dus ook niet veel taarten of cakes. Ga ik echter wél voor een dessert ...
  • Asperges op Limburgse wijze

    Asperges op Limburgse wijze

    Traditioneel worden witte asperges in Limburg geserveerd met gekookte aardappelen, gekookte ham, hard gekookt ei en gesmolten boter. Er zijn liefhebbers ...
Toon meer door Paul
  • de originele Spaghetti alla Carbonara pasta

    De originele Spaghetti alla Carbonara

    De originele Spaghetti alla Carbonara is één van de bekendste pastagerechten, maar wordt zelden echt goed klaargemaakt. Sommige mensen voegen bijvoorbeeld room toe, terwijl ...
  • Asperges op Limburgse wijze

    Asperges op Limburgse wijze

    Traditioneel worden witte asperges in Limburg geserveerd met gekookte aardappelen, gekookte ham, hard gekookt ei en gesmolten boter. Er zijn liefhebbers ...
  • Spinazietaart met feta

    Spinazietaart met feta

    Spinazietaart is denk ik één van de eerste dingen die ik ooit maakte. Helaas was er wel altijd een grote kans op ...
Toon meer in Hoofdgerechten

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet gepubliceerd worden. De verplichte velden zijn gemarkeerd *

5 Reacties


  1. carla

    15 juli 2014 op 23:32

    Dank, misschien handig om een leesbril aan te schaffen, er staat duidelijk een half zakje. En er staat theelepel zout.

    Reactie

    • Paul Hermans

      16 juli 2014 op 08:45

      Ik had het stiekem al gecorrigeerd! Ik gebruik tegenwoordig een ander recept, die zal ik binnenkort plaatsen met ook nieuwe foto’s.

      Reactie

  2. Dano

    24 mei 2014 op 17:30

    Heb het geprobeerd te maken maar volgens mij klopt het recept niet helemaal.
    Er staat 1 zakje gist van 3’5 gram maar er zit 7 gram in zo,n zakje.
    En 1 DL water is veel te weinig.
    En aan de hoeveelheid zout(1eetlepel) twijfel ik ook

    Reactie

    • Jan

      1 juli 2014 op 12:24

      Ja dat lijkt mij ook wel heel erg veel zout.

      Reactie

  3. Shailesh Kramp

    4 mei 2014 op 16:36

    Ik ga nu een pizza baken Dan horen jullie van min tot straks

    Reactie

Sponsor

Nieuwsbrief