Home » Bijgerechten » Zelf croutons maken in de oven
Zelf croutons maken

Zelf croutons maken in de oven

Deze croutons zijn super lekker als bijgerecht. Het kan bij pasta’s, soepen, vlees en visgerechten. Gerechten waarmee je de saus kunt opsnoepen samen met de croutons. Deze grote croutons zijn heel makkelijk te maken en erg lekker.  Maak in het vervolg je croutons dus zelf!

KokenKoken

Ik gebruikte ciabatta brood, maar je kunt ook gewoon stokbrood gebruiken. Dus als je na een feestje nog stokbrood over hebt, hoef je dat niet weg te gooien maar kun je dat juist gebruiken om deze heerlijke croutons te maken.

Suggestie nodig? Deze croutons zijn bijvoorbeeld lekker bij: Pompoensoep met spekjes

Mooie ovenschaal voor dit recept nodig?
Die bestel je eenvoudig via Bol.com:

Zelf croutons maken
5 van 1 stem
Print

Zelf croutons maken in de oven

Gang Bijgerecht
Keuken Italiaans
Bereidingstijd 5 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 porties

Ingrediënten

  • 1 Ciabatta brood afbak
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 5 á 6 takjes Verse tijm alleen de blaadjes. gedroogd mag ook
  • 6 á 7 el olijfolie
  • peper en zout

Instructies

  1. Voor verwarm de oven op 200 graden
  2. Besprinkle de ciabatta met een beetje water en bak deze af zoals aangegeven staat op de verpakking.
  3. Doe ondertussen vier á vijf eetlepels olijfolie in een bakje of klein glas.
  4. Pers twee knoflook teentjes en voeg deze toe aan de olijfolie.
  5. Haal de blaadjes van vijf á 6 takjes verse tijm en voeg deze toe aan het geheel.
  6. Voeg als laatste nog een klein snufje zout toe en wat peper. Meng het mengsel even door.
  7. Als de ciabatta klaar is haal je deze uit de oven en leg deze op een snijplank. Laat de oven aan staan.
  8. Leg de ciabatta op de snijplank en snij diagonale stukken. Op deze manier krijg je mooi lange croutons.
  9. Leg alle stukken met één kant naar boven en verdeel met een kwastje het mengsel toe op elke bovenkant. De stukken moeten niet doordrengt zijn.
  10. Leg nu de stukken op een bakplaat met bakpapier en bak deze nog drie tot vijf minuten in de oven. Houd ze goed in de gate dat het niet te ver gaan. De knoflook moet karameliseert zijn. Dit ziet er soms erg donker uit maar is niet erg.
  11. Presenteer op een snijplank of schaal als ze klaar zijn.
  12. Smakelijk!

Één reactie

  1. Dit is altijd zo lekker!!

Geef je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*