Bijgerechten
Zelf croutons maken

Zelf croutons maken in de oven

Deze croutons zijn super lekker als bijgerecht. Het kan bij pasta’s, soepen, vlees en visgerechten. Gerechten waarmee je de saus kunt op snoepen samen met de croutons. Deze grote croutons zijn heel makkelijk te maken en erg lekker.  Ga dus in het vervolg zelf croutons maken!

Ik gebruikte ciabatta brood, maar je kunt ook gewoon stokbrood gebruiken. Dus als je na een feestje nog stokbrood over hebt, hoef je dat niet weg te gooien maar kun je dat juist gebruiken om deze heerlijke croutons te maken.

Suggestie nodig? Deze croutons zijn bijvoorbeeld lekker bij: Pompoensoep met spekjes

Zelf croutons maken
5 van 1 stem
Print

Zelf croutons maken in de oven

Gang Bijgerecht
Keuken Italiaans
Bereidingstijd 5 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 porties

Ingrediënten

  • 1 Ciabatta brood afbak
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 5 á 6 takjes Verse tijm alleen de blaadjes. gedroogd mag ook
  • 6 á 7 el olijfolie
  • peper en zout

Instructies

  1. Voor verwarm de oven op 200 graden
  2. Besprinkle de ciabatta met een beetje water en bak deze af zoals aangegeven staat op de verpakking.
  3. Doe ondertussen vier á vijf eetlepels olijfolie in een bakje of klein glas.
  4. Pers twee knoflook teentjes en voeg deze toe aan de olijfolie.
  5. Haal de blaadjes van vijf á 6 takjes verse tijm en voeg deze toe aan het geheel.
  6. Voeg als laatste nog een klein snufje zout toe en wat peper. Meng het mengsel even door.
  7. Als de ciabatta klaar is haal je deze uit de oven en leg deze op een snijplank. Laat de oven aan staan.
  8. Leg de ciabatta op de snijplank en snij diagonale stukken. Op deze manier krijg je mooi lange croutons.
  9. Leg alle stukken met één kant naar boven en verdeel met een kwastje het mengsel toe op elke bovenkant. De stukken moeten niet doordrengt zijn.
  10. Leg nu de stukken op een bakplaat met bakpapier en bak deze nog drie tot vijf minuten in de oven. Houd ze goed in de gate dat het niet te ver gaan. De knoflook moet karameliseert zijn. Dit ziet er soms erg donker uit maar is niet erg.
  11. Presenteer op een snijplank of schaal als ze klaar zijn.
  12. Smakelijk!
  • de originele Spaghetti alla Carbonara pasta

    De originele Spaghetti alla Carbonara

    De originele Spaghetti alla Carbonara is één van de bekendste pastagerechten, maar wordt zelden echt goed klaargemaakt. Sommige mensen voegen bijvoorbeeld room toe, terwijl ...
  • Zelf brownies maken

    Zelf brownies maken

    Zelf ben ik niet zo’n zoetekauw en ik bak dus ook niet veel taarten of cakes. Ga ik echter wél voor een dessert ...
  • Zelf gazpacho maken

    Zelf gazpacho maken

    Het is zomer en om boven een heet fornuis te staan met deze temperaturen is niet altijd een pretje. Ik was ...
Toon meer gerelateerde berichten
  • Zelf gazpacho maken

    Zelf gazpacho maken

    Het is zomer en om boven een heet fornuis te staan met deze temperaturen is niet altijd een pretje. Ik was ...
  • Zelf lasagne maken (zonder pakje)

    Zelf lasagne maken: Lasagne Bolognese

    Lasagne komt in vele vormen en soorten. Ik ben zelf een groot fan van de lasagne, maar word helaas vaak genoeg ...
  • Couscous

    Zomerse couscoussalade

    De temperaturen van deze lente schieten al naar aangename waardes. Met een hoop zonuren erbij oogt de wereld weer een stuk vriendelijker. ...
Toon meer door Merijn Koelink
  • Couscous

    Zomerse couscoussalade

    De temperaturen van deze lente schieten al naar aangename waardes. Met een hoop zonuren erbij oogt de wereld weer een stuk vriendelijker. ...
  • Zelf croutons maken

    Zelf croutons maken in de oven

  • Zelf foccacia maken

    Zelf focaccia maken

    Onze eerste poging tot het bakken van brood met de KitchenAid. Een Italiaans plat brood: Focaccia. De deegbodem van focaccia is te vergelijken met die ...
Toon meer in Bijgerechten

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet gepubliceerd worden. De verplichte velden zijn gemarkeerd *

Één reactie


  1. Marlissa

    19 februari 2014 op 21:55

    Dit is altijd zo lekker!!

    Reactie

Sponsor

Nieuwsbrief