Hoofdgerechten, Pasta
Spaghetti met salami

Spaghetti met salami

Hou je van een hartige en stevige pasta? Dan is deze spaghetti met salami wellicht iets voor jou! Deze pasta gaat goed samen met een krachtige rode wijn: Cabernet Sauvignon / Shiraz.

Spaghetti met salami
5 van 1 stem
Print

Spaghetti met salami

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Bereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 porties
Calorieën 600 kcal

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 250 g salami vel verwijderd en in blokjes
  • 1 rode chilipeper zaadlijst verwijderd en fijngehakt
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 500 g spaghetti (bij voorkeur van De Cecco)
  • peper
  • zout
  • parmezaanse kaas geschaafd

Instructies

  1. Doe wat olijfolie in een pan en fruit hierin de rode ui samen met de fijngehakte knoflook enkele minuten zachtjes aan.
  2. Voeg de blokjes salami toe en bak deze op hoog vuur 1 minuut mee. Goed omscheppen zodat er niets aanbrand aan de randen!
  3. Voeg de chilipeper, oregano, tomatenpuree en tomatenblokjes toe. Laat de saus goed inkoken, circa 20 minuten, tot een dikke saus.
  4. Kook ondertussen de spaghetti beetgaar volgens de instructies op de verpakking. Ongeveer 10 minuten in kokend water met zout.
  5. Als de pasta beetgaar is kun je deze afgieten en toevoegen aan de inmiddels ingekookte saus.
  6. Meng de saus goed met de pasta, opscheppen en voorzien van wat geschaafde Parmezaanse kaas.
  7. Eet smakelijk!
  • de originele Spaghetti alla Carbonara pasta

    De originele Spaghetti alla Carbonara

    De originele Spaghetti alla Carbonara is één van de bekendste pastagerechten, maar wordt zelden echt goed klaargemaakt. Sommige mensen voegen bijvoorbeeld room toe, terwijl ...
  • Zelf brownies maken

    Zelf brownies maken

    Zelf ben ik niet zo’n zoetekauw en ik bak dus ook niet veel taarten of cakes. Ga ik echter wél voor een dessert ...
  • Zelf gazpacho maken

    Zelf gazpacho maken

    Het is zomer en om boven een heet fornuis te staan met deze temperaturen is niet altijd een pretje. Ik was ...
Toon meer gerelateerde berichten
  • de originele Spaghetti alla Carbonara pasta

    De originele Spaghetti alla Carbonara

    De originele Spaghetti alla Carbonara is één van de bekendste pastagerechten, maar wordt zelden echt goed klaargemaakt. Sommige mensen voegen bijvoorbeeld room toe, terwijl ...
  • Zelf brownies maken

    Zelf brownies maken

    Zelf ben ik niet zo’n zoetekauw en ik bak dus ook niet veel taarten of cakes. Ga ik echter wél voor een dessert ...
  • Asperges op Limburgse wijze

    Asperges op Limburgse wijze

    Traditioneel worden witte asperges in Limburg geserveerd met gekookte aardappelen, gekookte ham, hard gekookt ei en gesmolten boter. Er zijn liefhebbers ...
Toon meer door Paul
  • de originele Spaghetti alla Carbonara pasta

    De originele Spaghetti alla Carbonara

    De originele Spaghetti alla Carbonara is één van de bekendste pastagerechten, maar wordt zelden echt goed klaargemaakt. Sommige mensen voegen bijvoorbeeld room toe, terwijl ...
  • Asperges op Limburgse wijze

    Asperges op Limburgse wijze

    Traditioneel worden witte asperges in Limburg geserveerd met gekookte aardappelen, gekookte ham, hard gekookt ei en gesmolten boter. Er zijn liefhebbers ...
  • Spinazietaart met feta

    Spinazietaart met feta

    Spinazietaart is denk ik één van de eerste dingen die ik ooit maakte. Helaas was er wel altijd een grote kans op ...
Toon meer in Hoofdgerechten

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet gepubliceerd worden. De verplichte velden zijn gemarkeerd *

Één reactie


  1. Christel

    28 augustus 2011 op 09:38

    Met een toevoeging van champignons lekker gesmuld, een prima pasta dus.

    Reactie

Sponsor

Nieuwsbrief