Gevogelte, Hoofdgerechten
Kiprolletjes met pesto

Kiprolletjes met pesto

Velen van ons zijn gek op kip. Wij ook. Maar we wilden eens wat anders dan de standaard drumstick of kipfilet. Toen kwamen we dit recept van kiprolletjes met pesto tegen in de Allerhande en wilden dat wel eens uitproberen.

Kiprolletjes met pesto
5 van 3 stemmen
Print

Kiprolletjes met pesto

Een lekker recept van kiprolletjes met pesto.
Keuken Italiaans
Bereidingstijd 30 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale tijd 45 minuten
Porties 2

Ingrediënten

  • 2 st kipfilet
  • 2 eetlepels verse pesto
  • roomboter om in te bakken
  • peper
  • zout

Instructies

  1. Verwarm alvast de oven op 180 graden celcius.
  2. Neem een stuk vershoudfolie en leg de 2 kipfilets erop. Geef ze wat ruimte en dek ze met een ander stuk folie af.
  3. Sla met een steelpan de filets plat tot ze ongeveer een halve centimeter dik zijn.
  4. Haal de bovenste laag folie weg en verdeel een laagje pesto over het hele oppervlak van elke filet.
  5. Rol de filets op en zet ze vast met een cocktailprikker.
  6. Strooi peper en zout over de kiprolletjes. Verhit boter in een koekenpan en bak de kiprolletjes rondom bruin.
  7. Neem de overschaal en vet deze een beetje in met olijfolie. Leg de rolletjes in de ovenschaal en plaats deze in de oven en bak ze zo 15 minuten in de oven.
  8. Verwijder de prikkers en schijd de rolletjes in schuine plakjes. Drappeer eventueel nog wat pesto over de gesneden rolletjes.

Bron: Allerhande

  • de originele Spaghetti alla Carbonara pasta

    De originele Spaghetti alla Carbonara

    De originele Spaghetti alla Carbonara is één van de bekendste pastagerechten, maar wordt zelden echt goed klaargemaakt. Sommige mensen voegen bijvoorbeeld room toe, terwijl ...
  • Zelf brownies maken

    Zelf brownies maken

    Zelf ben ik niet zo’n zoetekauw en ik bak dus ook niet veel taarten of cakes. Ga ik echter wél voor een dessert ...
  • Zelf gazpacho maken

    Zelf gazpacho maken

    Het is zomer en om boven een heet fornuis te staan met deze temperaturen is niet altijd een pretje. Ik was ...
Toon meer gerelateerde berichten
  • Zelf gazpacho maken

    Zelf gazpacho maken

    Het is zomer en om boven een heet fornuis te staan met deze temperaturen is niet altijd een pretje. Ik was ...
  • Zelf lasagne maken (zonder pakje)

    Zelf lasagne maken: Lasagne Bolognese

    Lasagne komt in vele vormen en soorten. Ik ben zelf een groot fan van de lasagne, maar word helaas vaak genoeg ...
  • Couscous

    Zomerse couscoussalade

    De temperaturen van deze lente schieten al naar aangename waardes. Met een hoop zonuren erbij oogt de wereld weer een stuk vriendelijker. ...
Toon meer door Merijn Koelink
  • Curry met kip 'tikka masala'

    Curry met kip ‘tikka masala’

    Sommige koude druilerige zondagen vragen om echt comfort food, zeker als je de avond tevoren toch iets te lang in de ...
  • Kiprolletjes met pesto

    Kiprolletjes met pesto

Toon meer in Gevogelte

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet gepubliceerd worden. De verplichte velden zijn gemarkeerd *

3 Reacties


  1. thijs

    30 juli 2012 op 19:27

    Goed recept, vandaaag gegeten was erg lekker!

    Reactie

  2. marlissa

    3 september 2011 op 20:46

    Oh leuk recept! Weer eens wat anders:)

    Reactie

    • Paul Hermans

      11 september 2011 op 14:39

      Bedankt voor je reactie! Je hebt ook een leuke blog dus die ga ik zeker volgen! 🙂

      Reactie

Sponsor

Nieuwsbrief