Nagerechten, Snacks
Zelf brownies maken

Zelf brownies maken

Zelf ben ik niet zo’n zoetekauw en ik bak dus ook niet veel taarten of cakes. Ga ik echter wél voor een dessert of gebak, dan is het al snel iets met chocolade! Zelf brownies maken stond dan ook al tijden hoog op mijn to-do lijstje. En wat blijkt, ze zijn ook nog verbazend makkelijk zelf te maken!

Bron: Yummy in my Tummy! en Nigella Lawson

Zelf brownies maken
5 van 1 stem
Print

Zelf brownies maken

Gang Dessert
Keuken Nederlands
Bereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Porties 10 porties

Ingrediënten

  • 300 g kristalsuiker
  • 75 g bloem
  • 60 g cacaopoeder
  • 3 eieren
  • 170 g boter
  • 125 g pure) chocolade
  • 150 g walnoten
  • zout (een snufje)

Instructies

  1. Verwarm alvast de oven voor op 175 graden Celsius. En smelt de boter in een pannetje (let op dat deze niet verbrand!) en laat afkoelen.
  2. Meng de suiker, bloem, cacaopoeder, eieren, (afgekoelde) gesmolten boter en zout in een kom.
  3. Snij de chocolade in stukjes, er mogen best wat grotere stukken bijzitten.
  4. Bewaar wat mooie hele walnoten voor bovenop de brownie apart en breek de rest in stukjes.
  5. Roer de chocoladestukken en stukjes walnoten door het eerder gemaakte mengsel.
  6. Vouw bakpapier in een rechthoekige bakvorm. Ik gebruikte zelf een glazen lasagne schaal.
  7. Giet het chocolademengsel in de bakvorm en verdeel het egaal over de bodem. Verdeel hierover de apart bewaarde hele walnoten.
  8. Bak de brownie in zo'n 30 tot 40 minuten in de oven. De bakduur is ook afhankelijk van de hoogte van je brownie. Test hem dus (een prikker moet er schoon weer uitkomen) en bak indien nodig iets langer.
  9. Haal de brownie uit de oven wanneer deze gaar is en laat afkoelen. Je kunt hem nu uit de vorm halen en in stukken snijden.

 

  • de originele Spaghetti alla Carbonara pasta

    De originele Spaghetti alla Carbonara

    De originele Spaghetti alla Carbonara is één van de bekendste pastagerechten, maar wordt zelden echt goed klaargemaakt. Sommige mensen voegen bijvoorbeeld room toe, terwijl ...
  • Zelf brownies maken

    Zelf brownies maken

    Share Tweet Pin2 WhatsApp EmailShares 2Zelf ben ik niet zo’n zoetekauw en ik bak dus ook niet veel taarten of cakes. Ga ik ...
  • Zelf gazpacho maken

    Zelf gazpacho maken

    Het is zomer en om boven een heet fornuis te staan met deze temperaturen is niet altijd een pretje. Ik was ...
Toon meer gerelateerde berichten
  • de originele Spaghetti alla Carbonara pasta

    De originele Spaghetti alla Carbonara

    De originele Spaghetti alla Carbonara is één van de bekendste pastagerechten, maar wordt zelden echt goed klaargemaakt. Sommige mensen voegen bijvoorbeeld room toe, terwijl ...
  • Zelf brownies maken

    Zelf brownies maken

    Share Tweet Pin2 WhatsApp EmailShares 2Zelf ben ik niet zo’n zoetekauw en ik bak dus ook niet veel taarten of cakes. Ga ik ...
  • Asperges op Limburgse wijze

    Asperges op Limburgse wijze

    Traditioneel worden witte asperges in Limburg geserveerd met gekookte aardappelen, gekookte ham, hard gekookt ei en gesmolten boter. Er zijn liefhebbers ...
Toon meer door Paul
  • Zelf brownies maken

    Zelf brownies maken

    Share Tweet Pin2 WhatsApp EmailShares 2Zelf ben ik niet zo’n zoetekauw en ik bak dus ook niet veel taarten of cakes. Ga ik ...
  • Chocolademousse hemelse modder

    Chocolademousse “Hemelse modder”

    Vandaag deel ik in de categorie ‘pronken met andermans veren’ het recept van chocolademousse “hemelse modder” zoals ons moeder hem altijd ...
  • tiramisu

    Tiramisu op moeders wijze

    Misschien wel een van de eerste Italiaanse gerechten die ik in mijn leven geproefd heb! Hierbij het recept voor Tiramisu zoals ...
Toon meer in Nagerechten

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet gepubliceerd worden. De verplichte velden zijn gemarkeerd *

Één reactie


  1. Drumles Den Haag

    16 december 2014 op 22:34

    I love your blog…..het water loopt me gewoon in de mond van de foto’s haha

    Reactie

Sponsor

Nieuwsbrief