Sauzen
Zelf pesto maken

Zelf pesto maken

Nadat je eenmaal goede zelfgemaakte pesto hebt geproefd zul je niet snel meer teruggrijpen naar de fabriekspesto. In het vervolg ga je dus altijd zelf pesto maken! Zelf pesto maken vraagt om de beste ingrediënten!

Suggestie nodig? Deze Kiprolletjes met pesto zijn een aanrader!

Zelf pesto maken
Print

Zelf pesto maken

Heerlijk met stokbrood, op een sandwich met tomaat en mozzarella of natuurlijk een Pasta Pesto!
Gang Bijgerecht
Keuken Italiaans
Bereidingstijd 15 minuten
Calorieën 200 kcal

Ingrediënten

  • 100 ml olijfolie
  • 25 g pecorino geraspt
  • 25 g parmezaanse kaas geraspt
  • 25 blaadjes basilicum
  • 40 g pijnboompitten
  • zout een snufje

Instructies

  1. Rasp de pecorino en de parmezaanse kaas fijn.
  2. Doe als eerste de basilicum blaadjes in de vijzel en maal deze fijn.
  3. Voeg de pijnboompitten toe en maak deze wederom fijn.
  4. Voeg beide geraspte kazen toe aan je vijzel.
  5. Blijf vijzelen totdat de pesto goed fijn is. Lukt dit niet kun je altijd even 'valsspelen' door een staafmixer te gebruiken.
  6. Als laatste voeg je langzaam de olijfolie toe. De hoeveelheid kan verschillen. Toevoegen dus totdat de pesto vloeibaar genoeg is! Een snufje zout kan toegevoegd worden naar smaak.
  7. Eet smakelijk!
  • de originele Spaghetti alla Carbonara pasta

    De originele Spaghetti alla Carbonara

    De originele Spaghetti alla Carbonara is één van de bekendste pastagerechten, maar wordt zelden echt goed klaargemaakt. Sommige mensen voegen bijvoorbeeld room toe, terwijl ...
  • Zelf brownies maken

    Zelf brownies maken

    Zelf ben ik niet zo’n zoetekauw en ik bak dus ook niet veel taarten of cakes. Ga ik echter wél voor een dessert ...
  • Zelf gazpacho maken

    Zelf gazpacho maken

    Het is zomer en om boven een heet fornuis te staan met deze temperaturen is niet altijd een pretje. Ik was ...
Toon meer gerelateerde berichten
  • de originele Spaghetti alla Carbonara pasta

    De originele Spaghetti alla Carbonara

    De originele Spaghetti alla Carbonara is één van de bekendste pastagerechten, maar wordt zelden echt goed klaargemaakt. Sommige mensen voegen bijvoorbeeld room toe, terwijl ...
  • Zelf brownies maken

    Zelf brownies maken

    Zelf ben ik niet zo’n zoetekauw en ik bak dus ook niet veel taarten of cakes. Ga ik echter wél voor een dessert ...
  • Asperges op Limburgse wijze

    Asperges op Limburgse wijze

    Traditioneel worden witte asperges in Limburg geserveerd met gekookte aardappelen, gekookte ham, hard gekookt ei en gesmolten boter. Er zijn liefhebbers ...
Toon meer door Paul
  • Zelf barbecuesaus maken

    Zelf barbecuesaus maken

    Zelf barbecuesaus maken is lekker! Ik kocht het vaak zelf uit een fles of flacon, maar dit keer was het tijd ...
  • De originele Bolognesesaus: Ragù Bolognese

    De originele Bolognesesaus: Ragù Bolognese

    Het lijkt soms wel of iedereen denkt dat bolognesesaus een tomatensaus is, maar dat is het niet. Het is juist een vleessaus. ...
  • Zelf mayonaise maken

    Zelf mayonaise maken

    Soms heb je van die dagen, net als je het nodig hebt, is de mayonaise op. Maar geen nood! Het is werkelijk ...
Toon meer in Sauzen

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet gepubliceerd worden. De verplichte velden zijn gemarkeerd *

Sponsor

Nieuwsbrief