Sauzen
Zelf mayonaise maken

Zelf mayonaise maken

Soms heb je van die dagen, net als je het nodig hebt, is de mayonaise op. Maar geen nood! Het is werkelijk dood simpel om het zelf te maken. En het is nog goedkoop ook. In 5 minuten heb je zelfgemaakte mayonaise! Dus ga eens zelf mayonaise maken!

Bewaartip: Afgedekt bewaren in de koelkast. Er zitten natuurlijk geen conserveringsmiddelen in zoals in fabrieksmayonaise. De zelfgemaakte is dan ook maar maximaal 3 dagen goed. Met name door de rauwe eidooier.

 

Zelf mayonaise maken
Print

Zelf mayonaise maken

Gang Bijgerecht
Keuken Nederlands
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Calorieën 300 kcal

Ingrediënten

  • 1 eidooier
  • 1 dl zonnebloemolie
  • citroensap naar smaak
  • 1 eetlepel mosterd
  • water
  • zout fijn

Instructies

  1. Scheid een ei en doe de eidooier in de kom.Voeg al roerend al wat mosterd toe. De hoeveelheid hangt af van de sterkte van de mosterd. Doe dit naar eigen voorkeur. Wij gebruikte normale franse mosterd. Het is belangrijk dat je tijdens het maken van de mayonaise stevig blijft roeren.
  2. Voeg nu al roerend rustig een klein beetje zonnebloemolie toe. Dit herhaal je tot dat de benodigde olie is verbruikt.
  3. Voeg nu al roerend het citroen sap toe. Dit kan verse zijn, of uit een flesje. Hoe meer sap, hoe zuurder de mayonaise.
  4. Voeg al roerend een beetje water toe. Nu krijgt de mayonaise een wat blankere kleur.
  5. Maak de mayonaise verder al roerend op smaak met wat zout. Eventueel kun je nog wat mosterd toevoegen mocht je dit lekker vinden.
  6. Zet na het maken, even in de koelkast om nog een beetje op te laten stijven.

Suggiestie nodig? Heerlijk  met dit recept: Krieltjes uit de oven met rozemarijn & knoflook

  • de originele Spaghetti alla Carbonara pasta

    De originele Spaghetti alla Carbonara

    De originele Spaghetti alla Carbonara is één van de bekendste pastagerechten, maar wordt zelden echt goed klaargemaakt. Sommige mensen voegen bijvoorbeeld room toe, terwijl ...
  • Zelf brownies maken

    Zelf brownies maken

    Zelf ben ik niet zo’n zoetekauw en ik bak dus ook niet veel taarten of cakes. Ga ik echter wél voor een dessert ...
  • Zelf gazpacho maken

    Zelf gazpacho maken

    Het is zomer en om boven een heet fornuis te staan met deze temperaturen is niet altijd een pretje. Ik was ...
Toon meer gerelateerde berichten
  • Zelf gazpacho maken

    Zelf gazpacho maken

    Het is zomer en om boven een heet fornuis te staan met deze temperaturen is niet altijd een pretje. Ik was ...
  • Zelf lasagne maken (zonder pakje)

    Zelf lasagne maken: Lasagne Bolognese

    Lasagne komt in vele vormen en soorten. Ik ben zelf een groot fan van de lasagne, maar word helaas vaak genoeg ...
  • Couscous

    Zomerse couscoussalade

    De temperaturen van deze lente schieten al naar aangename waardes. Met een hoop zonuren erbij oogt de wereld weer een stuk vriendelijker. ...
Toon meer door Merijn Koelink
  • Zelf barbecuesaus maken

    Zelf barbecuesaus maken

    Zelf barbecuesaus maken is lekker! Ik kocht het vaak zelf uit een fles of flacon, maar dit keer was het tijd ...
  • De originele Bolognesesaus: Ragù Bolognese

    De originele Bolognesesaus: Ragù Bolognese

    Het lijkt soms wel of iedereen denkt dat bolognesesaus een tomatensaus is, maar dat is het niet. Het is juist een vleessaus. ...
  • Zelf mayonaise maken

    Zelf mayonaise maken

Toon meer in Sauzen

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet gepubliceerd worden. De verplichte velden zijn gemarkeerd *

Sponsor

Nieuwsbrief