Home » Sauzen » Zelf barbecuesaus maken
Zelf barbecuesaus maken

Zelf barbecuesaus maken

Zelf barbecuesaus maken is lekker! Ik kocht het vaak zelf uit een fles of flacon, maar dit keer was het tijd om het zelf eens te proberen. Ik zag meerdere recepten voorbij komen met verschillende ingrediënten en besloot zelf maar aan de haal te gaan en mijn eigen versie te maken.

Het recept is gebaseerd op tomatenketchup. Ik gebruikte die van Heinz. De hoeveelheid saus die ik maakte is een bakje vol, zoals op de foto.

Suggestie nodig? Lekker bij bijvoorbeeld zelfgemaakte hamburgers.

 

Zelf barbecuesaus maken
Print

Zelf barbecuesaus maken

Gang Bijgerecht, Saus, Snack
Keuken Amerikaans
Bereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 1 bakje

Ingrediënten

  • 8 el tomatenketchup mag iets meer zijn
  • 1 dl water
  • 1 kleine ui Heel fijn gesnijden
  • 1.5 el worcestersaus
  • 1.5 el rijst azijn of witte wijnazijn of appelciderazijn
  • 2 el Honing
  • 1 tl tabasco
  • 1 el soyasaus
  • 0.5 el mosterd
  • 2 tl komijnzaad poeder
  • 1 el knoflookpoeder
  • 2 tl gerookte paprika poeder
  • 1 laurierblad ik had 2 kleintjes
  • peper & zout

Instructies

  1. Snipper een ui heel fijn.
  2. Doe een paar el water in een kleine steelpan en voeg de fijn gesneden ui eraan toe. Gebruik het kleinste pitje. Roer even door.
  3. Voeg de tomantenketchup en de rest van het water toe. Het water zorgt ervoor dat de saus wat dun wordt. Zo kun je hem mooi mengen.
  4. Voeg de rest van de kruiden toe met de juiste hoeveelheden en roer goed door.
  5. Kook de saus in 30 min in op laag vuur tot een mooie stevige saus.
  6. Breng verder op smaak met peper en zout.
  7. Smakelijk!

Geef je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*