Sauzen
Zelf barbecuesaus maken

Zelf barbecuesaus maken

Zelf barbecuesaus maken is lekker! Ik kocht het vaak zelf uit een fles of flacon, maar dit keer was het tijd om het zelf eens te proberen. Ik zag meerdere recepten voorbij komen met verschillende ingrediënten en besloot zelf maar aan de haal te gaan en mijn eigen versie te maken.

Het recept is gebaseerd op tomatenketchup. Ik gebruikte die van Heinz. De hoeveelheid saus die ik maakte is een bakje vol, zoals op de foto.

Suggestie nodig? Lekker bij bijvoorbeeld zelfgemaakte hamburgers.

 

Zelf barbecuesaus maken
Print

Zelf barbecuesaus maken

Gang Bijgerecht, Saus, Snack
Keuken Amerikaans
Bereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 1 bakje

Ingrediënten

  • 8 el tomatenketchup mag iets meer zijn
  • 1 dl water
  • 1 kleine ui Heel fijn gesnijden
  • 1.5 el worcestersaus
  • 1.5 el rijst azijn of witte wijnazijn of appelciderazijn
  • 2 el Honing
  • 1 tl tabasco
  • 1 el soyasaus
  • 0.5 el mosterd
  • 2 tl komijnzaad poeder
  • 1 el knoflookpoeder
  • 2 tl gerookte paprika poeder
  • 1 laurierblad ik had 2 kleintjes
  • peper & zout

Instructies

  1. Snipper een ui heel fijn.
  2. Doe een paar el water in een kleine steelpan en voeg de fijn gesneden ui eraan toe. Gebruik het kleinste pitje. Roer even door.
  3. Voeg de tomantenketchup en de rest van het water toe. Het water zorgt ervoor dat de saus wat dun wordt. Zo kun je hem mooi mengen.
  4. Voeg de rest van de kruiden toe met de juiste hoeveelheden en roer goed door.
  5. Kook de saus in 30 min in op laag vuur tot een mooie stevige saus.
  6. Breng verder op smaak met peper en zout.
  7. Smakelijk!
  • de originele Spaghetti alla Carbonara pasta

    De originele Spaghetti alla Carbonara

    De originele Spaghetti alla Carbonara is één van de bekendste pastagerechten, maar wordt zelden echt goed klaargemaakt. Sommige mensen voegen bijvoorbeeld room toe, terwijl ...
  • Zelf brownies maken

    Zelf brownies maken

    Zelf ben ik niet zo’n zoetekauw en ik bak dus ook niet veel taarten of cakes. Ga ik echter wél voor een dessert ...
  • Zelf gazpacho maken

    Zelf gazpacho maken

    Het is zomer en om boven een heet fornuis te staan met deze temperaturen is niet altijd een pretje. Ik was ...
Toon meer gerelateerde berichten
  • Zelf gazpacho maken

    Zelf gazpacho maken

    Het is zomer en om boven een heet fornuis te staan met deze temperaturen is niet altijd een pretje. Ik was ...
  • Zelf lasagne maken (zonder pakje)

    Zelf lasagne maken: Lasagne Bolognese

    Lasagne komt in vele vormen en soorten. Ik ben zelf een groot fan van de lasagne, maar word helaas vaak genoeg ...
  • Couscous

    Zomerse couscoussalade

    De temperaturen van deze lente schieten al naar aangename waardes. Met een hoop zonuren erbij oogt de wereld weer een stuk vriendelijker. ...
Toon meer door Merijn Koelink
  • Zelf barbecuesaus maken

    Zelf barbecuesaus maken

  • De originele Bolognesesaus: Ragù Bolognese

    De originele Bolognesesaus: Ragù Bolognese

    Het lijkt soms wel of iedereen denkt dat bolognesesaus een tomatensaus is, maar dat is het niet. Het is juist een vleessaus. ...
  • Zelf mayonaise maken

    Zelf mayonaise maken

    Soms heb je van die dagen, net als je het nodig hebt, is de mayonaise op. Maar geen nood! Het is werkelijk ...
Toon meer in Sauzen

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet gepubliceerd worden. De verplichte velden zijn gemarkeerd *

Sponsor

Nieuwsbrief