Home » Hoofdgerechten » Spaghetti met salami
Spaghetti met salami

Spaghetti met salami

Hou je van een hartige en stevige pasta? Dan is deze spaghetti met salami wellicht iets voor jou! Deze pasta gaat goed samen met een krachtige rode wijn: Cabernet Sauvignon / Shiraz.

Op zoek naar meer Italiaanse recepten?
Bestel dan snel en eenvoudig dit kookboek van Jamie Oliver via Bol.com:

Spaghetti met salami
5 van 1 stem
Print

Spaghetti met salami

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Bereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 porties

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 250 g salami vel verwijderd en in blokjes
  • 1 rode chilipeper zaadlijst verwijderd en fijngehakt
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 500 g spaghetti (bij voorkeur van De Cecco)
  • peper
  • zout
  • parmezaanse kaas geschaafd

Instructies

  1. Doe wat olijfolie in een pan en fruit hierin de rode ui samen met de fijngehakte knoflook enkele minuten zachtjes aan.
  2. Voeg de blokjes salami toe en bak deze op hoog vuur 1 minuut mee. Goed omscheppen zodat er niets aanbrand aan de randen!
  3. Voeg de chilipeper, oregano, tomatenpuree en tomatenblokjes toe. Laat de saus goed inkoken, circa 20 minuten, tot een dikke saus.
  4. Kook ondertussen de spaghetti beetgaar volgens de instructies op de verpakking. Ongeveer 10 minuten in kokend water met zout.
  5. Als de pasta beetgaar is kun je deze afgieten en toevoegen aan de inmiddels ingekookte saus.
  6. Meng de saus goed met de pasta, opscheppen en voorzien van wat geschaafde Parmezaanse kaas.
  7. Eet smakelijk!