Salade, Voorgerechten
Salade Caprese

Salade Caprese (buffelmozzarella, tomaat en pesto)

Even een snelle Italiaanse salade voor zo’n warme avond als vandaag: Salade Caprese. Deze salade wordt in Italië als voorgerecht gegeten en soms ook wel Insalata Tricolore genoemd. De drie kleuren in deze salade komen overeen met de Italiaanse vlag. Het gebruik van de beste ingrediënten is een must!

 

Salade Caprese
Print

Salade Caprese

Italiaanse salade met buffelmozzarella, tomaat en pesto
Gang Appetizer
Keuken Italiaans
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 2
Calorieën 400 kcal

Ingrediënten

  • 4 st tomaten
  • 2 st buffelmozzarella
  • basilicum
  • 20 g pecorino
  • olijfolie
  • zout
  • peper

Instructies

  1. Maak een pesto op basis van ongeveer 20 blaadjes basilicum (aantal naar inzicht), de pecorino kaas, de olijfolie en een snufje zout.
  2. Snij de tomaten en de buffelmozzarella in dunne plakjes.
  3. Maak het bord op door een plakje tomaat neer te leggen, een plakje tomaat, een plakje buffelmozzarella, een beetje zelfgemaakte pesto en weer een plakje tomaat, plakje buffelmozzarella, pesto, enzovoort.. (zie foto).
  4. Druppel olijfolie over het gerecht en bestrooi met zout en versgemalen peper
  • de originele Spaghetti alla Carbonara pasta

    De originele Spaghetti alla Carbonara

    De originele Spaghetti alla Carbonara is één van de bekendste pastagerechten, maar wordt zelden echt goed klaargemaakt. Sommige mensen voegen bijvoorbeeld room toe, terwijl ...
  • Zelf brownies maken

    Zelf brownies maken

    Zelf ben ik niet zo’n zoetekauw en ik bak dus ook niet veel taarten of cakes. Ga ik echter wél voor een dessert ...
  • Zelf gazpacho maken

    Zelf gazpacho maken

    Het is zomer en om boven een heet fornuis te staan met deze temperaturen is niet altijd een pretje. Ik was ...
Toon meer gerelateerde berichten
  • de originele Spaghetti alla Carbonara pasta

    De originele Spaghetti alla Carbonara

    De originele Spaghetti alla Carbonara is één van de bekendste pastagerechten, maar wordt zelden echt goed klaargemaakt. Sommige mensen voegen bijvoorbeeld room toe, terwijl ...
  • Zelf brownies maken

    Zelf brownies maken

    Zelf ben ik niet zo’n zoetekauw en ik bak dus ook niet veel taarten of cakes. Ga ik echter wél voor een dessert ...
  • Asperges op Limburgse wijze

    Asperges op Limburgse wijze

    Traditioneel worden witte asperges in Limburg geserveerd met gekookte aardappelen, gekookte ham, hard gekookt ei en gesmolten boter. Er zijn liefhebbers ...
Toon meer door Paul
  • Couscous

    Zomerse couscoussalade

    De temperaturen van deze lente schieten al naar aangename waardes. Met een hoop zonuren erbij oogt de wereld weer een stuk vriendelijker. ...
  • Salade Caprese

    Salade Caprese (buffelmozzarella, tomaat en pesto)

    PinWhatsAppShareTweetEven een snelle Italiaanse salade voor zo’n warme avond als vandaag: Salade Caprese. Deze salade wordt in Italië als voorgerecht gegeten ...
Toon meer in Salade

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet gepubliceerd worden. De verplichte velden zijn gemarkeerd *

Sponsor

Nieuwsbrief