Home » Hoofdgerechten » Risotto met courgette, citroen en scampi’s
Risotto met courgette, citroen en scampi’s

Risotto met courgette, citroen en scampi’s

Dit recept voor risotto met courgette van Etenbloggers collega’s Filet pur keek mij nu al tijden zo lekker aan. Opgeslagen tussen mijn recepten kwam deze vandaag plots weer tevoorschijn. Ideaal om te maken op een relaxte zaterdagmiddag met een lekker glaasje wijn erbij!

Op zoek naar meer Italiaanse recepten?
Bestel dan snel en eenvoudig dit kookboek van Jamie Oliver via Bol.com:

Risotto met courgette, citroen en scampi’s
Print

Risotto met courgettes, citroen en scampi’s

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Bereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Porties 2

Ingrediënten

  • 300 g risottorijst bijv. Arborio rijst
  • 1 ui gesnipperd
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 15 cl witte wijn
  • 1 l visbouillon
  • 30 g roomboter
  • 2 eetlepels mascarpone kaas
  • 20 stuks scamipi's gepeld
  • 1 teen knoflook
  • 1 courgette
  • 1 mespunt gemalen chili
  • 2 citroenen
  • 1 bosje kervel vers
  • peper
  • zout

Instructies

  1. Marineer de scampi's met de olijfolie, peper en zout en zet koel weg. Snijd de courgette met behulp van een kaas/groenteschaaf in lange plakjes.
  2. Snipper de ui fijn (zodat deze opgaat in de structuur van de risottorijst) en laat deze glazig stoven in de olijfolie.
  3. Voeg de rijst toe en laat deze op een wat hoger vuur meestoven. De ui mag niet bruin worden. Blus de rijst af met de wijn en laat deze verdampen.
  4. Voeg nu de bouillon lepel voor lepen toe. Op de manier zoals hier al staat omschreven. Na zo'n 25 tot 30 minuten is de rijst gaar, maar je kunt het beste steeds proeven om de gaarheid te beoordelen.
  5. Haal wanneer de risotto gaar is de pan van het vuur en breng deze op smaak met peper en zout.
  6. Roer vervolgens de mascarpone en de boter door de risotto. Dek de risottopan af voor enkele minuten. Vlak voor het opdienen kun je de fijngehakte kervel door de risotto mengen.
  7. Bak de reeds gemarineerde scampi's voor enkele minuten op een hoog vuur. Blus deze af met de citroensap. Stoof tegelijkertijd de courgette schijfjes in een beetje olijfolie met de geraspte citroenschil, chili en een snufje zout.
  8. Verdeel de risotto over de borden, positioneer de courgettes er midden bovenop en de scampi's er rondomheen. Werk af met wat jus van de scampi's en een takje kervel.

Bron: Filet pur
Originele recept: Culinaire Ambiance ‘pasta en risotto’.