Home » Hoofdgerechten » Quiche met gerookte forel en kerstomaatjes
Quiche met gerookte forel en kerstomaatjes

Quiche met gerookte forel en kerstomaatjes

Vandaag deel ik mijn recept voor quiche met gerookte forel. Zelf ben ik een groot fan van quiches. Ze smaken goed, er is eindeloos mee te variëren en ze zijn vrij simpel om te maken!

KokenKoken

Daarnaast kun je ze ook goed (in porties) invriezen, zodat je wanneer even geen tijd hebt om te koken tóch een lekker stuk quiche in de oven kunt opwarmen. Hierbij een recept voor een erg lekkere quiche met gerookte forel en kerstomaatjes.

Heb je nog geen quichevorm?
Die bestel je snel en eenvoudig via Bol.com:

Quiche met gerookte forel en kerstomaatjes
Print

Quiche met gerookte forel en kerstomaatjes

Bereidingstijd 20 minuten
Kooktijd 40 minuten
Totale tijd 1 uur

Ingrediënten

  • 1 pak bladerdeeg uit de diepvries
  • 4 eieren
  • 125 ml slagroom
  • 200 g gerookte forelfilet of zalm, in stukjes
  • 250 g kerstomaatjes gehalveerd

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  2. Vet een quichevorm in en bekleed deze met het bladerdeeg. Druk de losse vellen goed tegen elkaar aan, zorg voor een mooie rand en prik met een vork gaatjes in het deeg.
  3. Met het gebruik van kant en klaar bladerdeeg bak ik deze al even enkele minuten af zonder vullen. Zodat het beginprocess al ingezet is. Dit kun je nu doen. Zodra het deeg na enkele minuten enigzins is gaan rijzen haal je de quichevorm weer uit de oven.
  4. Klop de eieren met de slagroom los en voeg zout en peper naar smaak toe.
  5. Verdeel de forelfilet in stukjes over het bladerdeeg in de quichevorm en giet hier het ei- en slagroommengsel over.
  6. Snij de kerstomaatjes doormidden en verdeel deze over de quiche met het snijvlak naar boven.
  7. Bak de quiche in de oven op zo'n 40 minuten op 175 graden Celsius af. Eet smakelijk!

Bron: Delicious Magazine

Geef je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*