Hoofdgerechten, Quiche
Quiche met gerookte forel en kerstomaatjes

Quiche met gerookte forel en kerstomaatjes

Vandaag deel ik mijn recept voor quiche met gerookte forel. Zelf ben ik een groot fan van quiches. Ze smaken goed, er is eindeloos mee te variëren en ze zijn vrij simpel om te maken! Daarnaast kun je ze ook goed (in porties) invriezen, zodat je wanneer even geen tijd hebt om te koken tóch een lekker stuk quiche in de oven kunt opwarmen. Hierbij een recept voor een erg lekkere quiche met gerookte forel en kerstomaatjes.

Suggestie nodig? Deze quiche met geitenkaas is ook echt een aanrader!

Quiche met gerookte forel en kerstomaatjes
Print

Quiche met gerookte forel en kerstomaatjes

Bereidingstijd 20 minuten
Kooktijd 40 minuten
Totale tijd 1 hour

Ingrediënten

  • 1 pak bladerdeeg uit de diepvries
  • 4 eieren
  • 125 ml slagroom
  • 200 g gerookte forelfilet of zalm, in stukjes
  • 250 g kerstomaatjes gehalveerd

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  2. Vet een quichevorm in en bekleed deze met het bladerdeeg. Druk de losse vellen goed tegen elkaar aan, zorg voor een mooie rand en prik met een vork gaatjes in het deeg.
  3. Met het gebruik van kant en klaar bladerdeeg bak ik deze al even enkele minuten af zonder vullen. Zodat het beginprocess al ingezet is. Dit kun je nu doen. Zodra het deeg na enkele minuten enigzins is gaan rijzen haal je de quichevorm weer uit de oven.
  4. Klop de eieren met de slagroom los en voeg zout en peper naar smaak toe.
  5. Verdeel de forelfilet in stukjes over het bladerdeeg in de quichevorm en giet hier het ei- en slagroommengsel over.
  6. Snij de kerstomaatjes doormidden en verdeel deze over de quiche met het snijvlak naar boven.
  7. Bak de quiche in de oven op zo'n 40 minuten op 175 graden Celsius af. Eet smakelijk!

Bron: Delicious Magazine

  • de originele Spaghetti alla Carbonara pasta

    De originele Spaghetti alla Carbonara

    De originele Spaghetti alla Carbonara is één van de bekendste pastagerechten, maar wordt zelden echt goed klaargemaakt. Sommige mensen voegen bijvoorbeeld room toe, terwijl ...
  • Zelf brownies maken

    Zelf brownies maken

    Zelf ben ik niet zo’n zoetekauw en ik bak dus ook niet veel taarten of cakes. Ga ik echter wél voor een dessert ...
  • Zelf gazpacho maken

    Zelf gazpacho maken

    Het is zomer en om boven een heet fornuis te staan met deze temperaturen is niet altijd een pretje. Ik was ...
Toon meer gerelateerde berichten
  • de originele Spaghetti alla Carbonara pasta

    De originele Spaghetti alla Carbonara

    De originele Spaghetti alla Carbonara is één van de bekendste pastagerechten, maar wordt zelden echt goed klaargemaakt. Sommige mensen voegen bijvoorbeeld room toe, terwijl ...
  • Zelf brownies maken

    Zelf brownies maken

    Zelf ben ik niet zo’n zoetekauw en ik bak dus ook niet veel taarten of cakes. Ga ik echter wél voor een dessert ...
  • Asperges op Limburgse wijze

    Asperges op Limburgse wijze

    Traditioneel worden witte asperges in Limburg geserveerd met gekookte aardappelen, gekookte ham, hard gekookt ei en gesmolten boter. Er zijn liefhebbers ...
Toon meer door Paul
  • de originele Spaghetti alla Carbonara pasta

    De originele Spaghetti alla Carbonara

    De originele Spaghetti alla Carbonara is één van de bekendste pastagerechten, maar wordt zelden echt goed klaargemaakt. Sommige mensen voegen bijvoorbeeld room toe, terwijl ...
  • Asperges op Limburgse wijze

    Asperges op Limburgse wijze

    Traditioneel worden witte asperges in Limburg geserveerd met gekookte aardappelen, gekookte ham, hard gekookt ei en gesmolten boter. Er zijn liefhebbers ...
  • Spinazietaart met feta

    Spinazietaart met feta

    Spinazietaart is denk ik één van de eerste dingen die ik ooit maakte. Helaas was er wel altijd een grote kans op ...
Toon meer in Hoofdgerechten

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet gepubliceerd worden. De verplichte velden zijn gemarkeerd *

Sponsor

Nieuwsbrief