Home » Bijgerechten » Krieltjes uit de oven met Rozemarijn & Knoflook
Krieltjes uit de oven met rozemarijn, knoflook en olijfolie

Krieltjes uit de oven met Rozemarijn & Knoflook

Deze Italiaanse krieltjes uit de oven zijn een heerlijk bijgerecht dat bijna bij iedereen in de smaak zal vallen. Het is de perfecte aanvulling op allerlei soorten gerechten, zoals vlees, vis of zelfs een salade. En vergeet natuurlijk niet om er een lekkere klodder zelfgemaakte mayonaise bij te serveren voor dat extra smaakexplosie.

Dit recept is ontzettend lekker bij vlees, zoals bijvoorbeeld een mooie steak of een heerlijke lamskotelet. Maar ook bij vis is het een geweldige combinatie, zoals bij dit recept voor forel gevuld met salie en parmaham. Of wat dacht je van kip, tonijn of zalm? Deze krieltjes zijn een perfecte manier om je favoriete gerechten nog lekkerder te maken.

Maar dat is nog niet alles, want er zijn zoveel variaties mogelijk met dit recept. Je kunt bijvoorbeeld variëren met de kruiden die je erbij gebruikt. Probeer eens een beetje komijn, chilipoeder of tijm voor een extra smaakboost. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Probeer het zelf en ontdek hoe lekker deze krieltjes zijn. Je zult versteld staan van hoe eenvoudig het is om dit heerlijke bijgerecht te maken en hoe goed het bij zo veel verschillende gerechten past. Dus warm die oven alvast op en ga aan de slag met dit superlekkere recept. Eet smakelijk!

Op zoek naar een mooie ovenschaal voor dit recept?
Die bestel je snel en eenvoudig via Bol.com:

Krieltjes uit de oven met rozemarijn, knoflook en olijfolie
4.92 van 23 stemmen
Print

Krieltjes uit de oven met rozemarijn & knoflook

Krieltjes uit de oven op z'n Italiaans!
Gang Bijgerecht
Keuken Italiaans
Bereidingstijd 30 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale tijd 50 minuten
Porties 5

Ingrediënten

  • rozemarijn enkele takjes
  • 1 kg krieltjes met schil
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 5 tenen knoflook
  • olijfolie
  • zeezout grof
  • peper

Instructies

  1. Zet een pannetje met water op en voeg er wat zout aan toe en wacht tot het water kookt. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Doe de krieltjes met schil in de pan en kook deze 4 minuten. Giet de pan af, snij de krieltjes doormidden en leg de krieltjes in een mooie ovenschaal of braadslee.

  3. Neem 5 tenen knoflook en druk deze met de handpalm open en verspreid deze over de schaal. Dit mag gewoon met schil. Sprenkel olijfolie over de krieltjes en bestrooi met peper en grof gemalen zeezout.
  4. Trek wat blaadjes rozemarijn los van de takjes en strooi deze over de krieltjes. De overige takjes kun je los toevoegen zodat deze ook nog smaak afgeven. Bestrooi eventueel ook nog met wat gedroogde oregano.
  5. Zet de schaal in de voorverwarmde oven en bak deze 15 á 20 min.

Vind jij het ook zonde om elke keer die dure bakjes kruiden in de supermarkt te kopen?
Met deze kweekbak groei jij jouw eigen kruiden en groenten gewoon in je keuken, zonder dat ze steeds verleppen!