Hoofdgerechten, Pasta
Gnocchi met spekjes en broccoli

Gnocchi met spekjes en broccoli

Een heel simpel en lekker recept. Met gnocchi kun je veel variëren en dat maakt het een erg mooi product. Deze gnocchi met spekjes kreeg ik ooit voorgeschoteld van mijn goede Italiaanse vriend Pietro. Ik had toen nog nooit van Gnocchi gehoord, maar nu maak ik het doordeweeks regelmatig.

Ook wist ik toen niet hoe je gnocchi precies uitsprak. Je zegt dus: njokkie. De meeste foodies weten wel wat gnocchi is, maar voor veel mensen is het een gek product in het schap tussen de andere pasta’s. Dus mocht je nog niet eerder Gnocchi hebben gemaakt? Dan is dit het gerecht om jezelf en de rest te overtuigen!

Gnocchi met spekjes en broccoli
5 van 1 stem
Print

Gnocchi met spekjes en broccoli

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Bereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 2 porties

Ingrediënten

  • 4 el olijfolie
  • 1 pak gnocchi (500 g)
  • 1 bakje spekblokjes (150 g)
  • 1 broccoli in stukken
  • 1 grote ui fijn gesnipperd
  • 70 gr pecorino kaas (geraspt. parmazaanse of oude kaas mag ook)
  • peper en zout

Instructies

  1. Vul twee kookpannen met water en zet deze op het vuur.
  2. Verwijder de stam van de broccoli en snijd de stronken eraf. Snijd grote stammen in tweeën, voeg deze met een beetje zout toe aan het kokende water en kook ze in 8 min gaar.
  3. Voeg aan de andere pan met het kokende water de gnocchi toe. Ik gebruikte zelf de gnocchi van 'De Cecco'.
  4. Snipper een grote ui fijn.
  5. Doe in een diepe pan de olijfolie en fruit de ui tot hij glazig wordt.
  6. Voeg nu de spekblokjes toe met wat peper. 

  7. Als de gnocchi gaar is gaan ze drijven. Schep de gnocchi dan over in de pan met ui en de spekblokjes. Doe ook een paar eetlepels kookvocht bij het geheel. Roer even door. Als het geheel droog te wordt kun je nog een paar eetlepels kookvocht toevoegen.
  8. Giet de broccoli af wanneer hij gaar is en voeg de stronkjes toe aan het geheel. Roer even door.
  9. Zet het vuur uit en voeg de geraspte kaas toe en meng het geheel voorzichtig. Voeg eventueel nog wat peper en zout toe.
  10. Smakelijk!
  • de originele Spaghetti alla Carbonara pasta

    De originele Spaghetti alla Carbonara

    De originele Spaghetti alla Carbonara is één van de bekendste pastagerechten, maar wordt zelden echt goed klaargemaakt. Sommige mensen voegen bijvoorbeeld room toe, terwijl ...
  • Zelf brownies maken

    Zelf brownies maken

    Zelf ben ik niet zo’n zoetekauw en ik bak dus ook niet veel taarten of cakes. Ga ik echter wél voor een dessert ...
  • Zelf gazpacho maken

    Zelf gazpacho maken

    Het is zomer en om boven een heet fornuis te staan met deze temperaturen is niet altijd een pretje. Ik was ...
Toon meer gerelateerde berichten
  • Zelf gazpacho maken

    Zelf gazpacho maken

    Het is zomer en om boven een heet fornuis te staan met deze temperaturen is niet altijd een pretje. Ik was ...
  • Zelf lasagne maken (zonder pakje)

    Zelf lasagne maken: Lasagne Bolognese

    Lasagne komt in vele vormen en soorten. Ik ben zelf een groot fan van de lasagne, maar word helaas vaak genoeg ...
  • Couscous

    Zomerse couscoussalade

    De temperaturen van deze lente schieten al naar aangename waardes. Met een hoop zonuren erbij oogt de wereld weer een stuk vriendelijker. ...
Toon meer door Merijn Koelink
  • de originele Spaghetti alla Carbonara pasta

    De originele Spaghetti alla Carbonara

    De originele Spaghetti alla Carbonara is één van de bekendste pastagerechten, maar wordt zelden echt goed klaargemaakt. Sommige mensen voegen bijvoorbeeld room toe, terwijl ...
  • Asperges op Limburgse wijze

    Asperges op Limburgse wijze

    Traditioneel worden witte asperges in Limburg geserveerd met gekookte aardappelen, gekookte ham, hard gekookt ei en gesmolten boter. Er zijn liefhebbers ...
  • Spinazietaart met feta

    Spinazietaart met feta

    Spinazietaart is denk ik één van de eerste dingen die ik ooit maakte. Helaas was er wel altijd een grote kans op ...
Toon meer in Hoofdgerechten

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet gepubliceerd worden. De verplichte velden zijn gemarkeerd *

Één reactie


  1. jennifer

    14 mei 2014 op 12:16

    super leuke recepten!!!

    Reactie

Sponsor

Nieuwsbrief