Hoofdgerechten, Pasta
Gnocchi met salieboter

Gnocchi met salieboter

Hierbij een recept voor gnocchi met salieboter! Gnocchi is een Italiaanse pastasoort op basis van meel en aardappel.

Gnocchi met salieboter
Print

Gnocchi met salieboter

Porties 2

Ingrediënten

  • 1 pak gnocchi
  • 40 g roomboter
  • salie enkele blaadjes
  • 50 g parmezaanse kaas geraspt
  • zout

Instructies

  1. Zet een pan met kokend water op met daarin wat zout. Zodra het water kookt kun je verder met de volgende stappen.
  2. Smelt de boter voorzichtig in een koekenpan met daarbij de blaadjes salie. De boter moet enigzins kleuren, maar mag niet verbranden.
  3. Kook nu de gnocchi in enkele minuten beetgaar. De gnocchi is klaar als deze begint te drijven. Of volg de instructies op de verpakking.
  4. Giet het water van de gekookte de gnocchi af en voeg de boter met salieblaadjes toe en meng dit goed door te roeren of te schudden met een deksel op de pan. Let erop dat je de gnocchi niet stuk maakt.
  5. Breng op smaak met een snufje zout en serveer ruim bestrooid met geraspte kaas.
  • de originele Spaghetti alla Carbonara pasta

    De originele Spaghetti alla Carbonara

    De originele Spaghetti alla Carbonara is één van de bekendste pastagerechten, maar wordt zelden echt goed klaargemaakt. Sommige mensen voegen bijvoorbeeld room toe, terwijl ...
  • Zelf brownies maken

    Zelf brownies maken

    Zelf ben ik niet zo’n zoetekauw en ik bak dus ook niet veel taarten of cakes. Ga ik echter wél voor een dessert ...
  • Zelf gazpacho maken

    Zelf gazpacho maken

    Het is zomer en om boven een heet fornuis te staan met deze temperaturen is niet altijd een pretje. Ik was ...
Toon meer gerelateerde berichten
  • de originele Spaghetti alla Carbonara pasta

    De originele Spaghetti alla Carbonara

    De originele Spaghetti alla Carbonara is één van de bekendste pastagerechten, maar wordt zelden echt goed klaargemaakt. Sommige mensen voegen bijvoorbeeld room toe, terwijl ...
  • Zelf brownies maken

    Zelf brownies maken

    Zelf ben ik niet zo’n zoetekauw en ik bak dus ook niet veel taarten of cakes. Ga ik echter wél voor een dessert ...
  • Asperges op Limburgse wijze

    Asperges op Limburgse wijze

    Traditioneel worden witte asperges in Limburg geserveerd met gekookte aardappelen, gekookte ham, hard gekookt ei en gesmolten boter. Er zijn liefhebbers ...
Toon meer door Paul
  • de originele Spaghetti alla Carbonara pasta

    De originele Spaghetti alla Carbonara

    De originele Spaghetti alla Carbonara is één van de bekendste pastagerechten, maar wordt zelden echt goed klaargemaakt. Sommige mensen voegen bijvoorbeeld room toe, terwijl ...
  • Asperges op Limburgse wijze

    Asperges op Limburgse wijze

    Traditioneel worden witte asperges in Limburg geserveerd met gekookte aardappelen, gekookte ham, hard gekookt ei en gesmolten boter. Er zijn liefhebbers ...
  • Spinazietaart met feta

    Spinazietaart met feta

    Spinazietaart is denk ik één van de eerste dingen die ik ooit maakte. Helaas was er wel altijd een grote kans op ...
Toon meer in Hoofdgerechten

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet gepubliceerd worden. De verplichte velden zijn gemarkeerd *

Sponsor

Nieuwsbrief