Hoofdgerechten, Vis
Gevulde forel met salie & parmaham

Gevulde forel met salie & parmaham

De impulsaankoop van deze week waren twee mooie forellen bij de visboer. Al vaak bereid in aluminiumfolie op de BBQ, maar op welke Italiaanse manier zijn ze eigenlijk ook nog te bereiden? Na enig zoeken kwam ik op ‘Trota alla Salvia’ uit en het resultaat overtrof de verwachtingen! Lees dus snel verder voor het recept van deze gevulde forel met salie en parmaham.

Gevulde forel met salie & parmaham
Print

Forel gevuld met salie & parmaham

Forel gebakken op z'n Italiaans!
Keuken Italiaans
Porties 2

Ingrediënten

  • 2 forellen vers & schoongemaakt
  • 4 plakjes parmaham
  • salie enkele blaadjes
  • 1 st citroen
  • 100 g bloem
  • 1 glas witte wijn droog
  • peper
  • zout
  • olijfolie
  • roomboter

Instructies

  1. Zout en peper de forel van binnen en van buiten. Vul elke vis met enkele blaadjes salie en daarna 2 plakjes parmaham. Bewaar een beetje ham en salie om later in de pan toe te voegen voor extra smaak.
  2. Zeef de bloem over beide kanten van de vis zodat deze volledig is bedekt met een laagje bloem.
  3. Laat een pan warm worden met enkele eetlepels olijfolie. Doe de forellen in de pan, voeg de overgebleven salie, parmaham en een paar klontjes boter toe.
  4. Bak de forellen ongeveer 2,5 minuut per kant zodat deze een licht goedbruin korstje krijgt. Schep onder het bakken met een lepel het olie/boter mengsel over de vis. Let op dat de boter niet gaat verbranden.
  5. Blus af met witte wijn en de sap van een halve citroen. Laat dit op hoog vuur inkoken en schep steeds dit vocht over de vis tot dit bijna volledig ingekookt is.
  6. Tijd om te serveren! Erg smakelijk met gebakken krieltjes met rozemarijn en zelfgemaakte mayonaise.

Suggestie nodig? Heerlijk met dit recept: Krieltjes uit de oven met rozemarijn & knoflook

  • de originele Spaghetti alla Carbonara pasta

    De originele Spaghetti alla Carbonara

    De originele Spaghetti alla Carbonara is één van de bekendste pastagerechten, maar wordt zelden echt goed klaargemaakt. Sommige mensen voegen bijvoorbeeld room toe, terwijl ...
  • Zelf brownies maken

    Zelf brownies maken

    Zelf ben ik niet zo’n zoetekauw en ik bak dus ook niet veel taarten of cakes. Ga ik echter wél voor een dessert ...
  • Zelf gazpacho maken

    Zelf gazpacho maken

    Het is zomer en om boven een heet fornuis te staan met deze temperaturen is niet altijd een pretje. Ik was ...
Toon meer gerelateerde berichten
  • de originele Spaghetti alla Carbonara pasta

    De originele Spaghetti alla Carbonara

    De originele Spaghetti alla Carbonara is één van de bekendste pastagerechten, maar wordt zelden echt goed klaargemaakt. Sommige mensen voegen bijvoorbeeld room toe, terwijl ...
  • Zelf brownies maken

    Zelf brownies maken

    Zelf ben ik niet zo’n zoetekauw en ik bak dus ook niet veel taarten of cakes. Ga ik echter wél voor een dessert ...
  • Asperges op Limburgse wijze

    Asperges op Limburgse wijze

    Traditioneel worden witte asperges in Limburg geserveerd met gekookte aardappelen, gekookte ham, hard gekookt ei en gesmolten boter. Er zijn liefhebbers ...
Toon meer door Paul
  • de originele Spaghetti alla Carbonara pasta

    De originele Spaghetti alla Carbonara

    De originele Spaghetti alla Carbonara is één van de bekendste pastagerechten, maar wordt zelden echt goed klaargemaakt. Sommige mensen voegen bijvoorbeeld room toe, terwijl ...
  • Asperges op Limburgse wijze

    Asperges op Limburgse wijze

    Traditioneel worden witte asperges in Limburg geserveerd met gekookte aardappelen, gekookte ham, hard gekookt ei en gesmolten boter. Er zijn liefhebbers ...
  • Spinazietaart met feta

    Spinazietaart met feta

    Spinazietaart is denk ik één van de eerste dingen die ik ooit maakte. Helaas was er wel altijd een grote kans op ...
Toon meer in Hoofdgerechten

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet gepubliceerd worden. De verplichte velden zijn gemarkeerd *

Sponsor

Nieuwsbrief