Home » Gevogelte » Curry met kip ’tikka masala’
Curry met kip 'tikka masala'

Curry met kip ’tikka masala’

Sommige koude druilerige zondagen vragen om echt comfort food, zeker als je de avond tevoren toch iets te lang in de kroeg bent blijven hangen. Vandaag maakte ik dan ook deze makkelijke, maar toch zeer smakelijke, curry met kip van Jamie Oliver.

Deze curry is lekker met basmati rijst (water aan de kook brengen – ruim zout toevoegen – rijst 10 min. koken –  afgieten en 10 minuten in een afgesloten pan laten doorstomen). Ik voel mij weer helemaal kiplekker!

Meer recepten van Jamie Oliver?
Bestel dan snel en eenvoudig een van zijn kookboeken via Bol.com:

Curry met kip 'tikka masala'
5 van 1 stem
Print

Curry met kip 'tikka masala'

Makkelijke curry met kip 'tikka masala' naar recept van Jamie Oliver
Keuken Indiaas
Kooktijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4

Ingrediënten

  • 1 bosje verse koriander
  • zonnebloemolie
  • 1 klontje boter
  • 2 uien middelgroot, gehalveerde in dunne plakken
  • 1 rode chilipeper in dunne ringen
  • 1 eetlepel gepureerde gember
  • 1 potje Patak's tikkamasalapasta van 165 gram
  • 4 kipfilets is ongeveer 800 gram, in blokjes van 2cm
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 blik kokosmelk
  • 200 g yoghurt
  • geschaafde amandelen
  • 1 citroen

Instructies

  1. Pluk de korianderblaadjes van de steeltjes, houd ze apart en hak de steeltjes fijn.
  2. Zet een grote braadpan op matig tot hoog vuur en doe er een paar scheuten olie en een klontje boter in.
  3. Doe de uien, peper, gember en koriandersteeltjes erbij en bak die 10 minuten tot ze zacht en goudbruin zijn.
  4. Doe de tikkamasalapasta en de reepjes kipfilet erbij. Roer zodat alle stukjes kip met de currypasta in aanraking komen en strooi er wat zout en peper op. Voeg de tomaten en de kokosmelk toe.
  5. Breng de curry aan de kook, zet het vuur laag en laat met het deksel op de pan 20 minuten zachtjes pruttelen. Controleer de curry regelmatig om te kijken of hij niet te droog wordt en doe er als het nodig is nog wat extra water bij. Als de kip mals en gaar is, voeg je desgewenst wat extra zout en peper toe - wees er wel voorzichtig mee.
  6. Deze curry is fantastisch met rijst en met een paar flinke lepels yoghurt erop. Strooi er de geschaafde amandelen en de korianderblaadjes over en serveer er partjes citroen bij om erover uit te knijpen.

Via: Okoko recepten