Gevogelte, Hoofdgerechten
Curry met kip 'tikka masala'

Curry met kip ‘tikka masala’

Sommige koude druilerige zondagen vragen om echt comfort food, zeker als je de avond tevoren toch iets te lang in de kroeg bent blijven hangen. Vandaag maakte ik dan ook deze makkelijke, maar toch zeer smakelijke, curry met kip van Jamie Oliver. 

Deze curry is lekker met basmati rijst (water aan de kook brengen – ruim zout toevoegen – rijst 10 min. koken –  afgieten en 10 minuten in een afgesloten pan laten doorstomen). Ik voel mij weer helemaal kiplekker!

Curry met kip 'tikka masala'
5 van 1 stem
Print

Curry met kip 'tikka masala'

Makkelijke curry met kip 'tikka masala' naar recept van Jamie Oliver
Keuken Indiaas
Kooktijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4

Ingrediënten

  • 1 bosje verse koriander
  • zonnebloemolie
  • 1 klontje boter
  • 2 uien middelgroot, gehalveerde in dunne plakken
  • 1 rode chilipeper in dunne ringen
  • 1 eetlepel gepureerde gember
  • 1 potje Patak's tikkamasalapasta van 165 gram
  • 4 kipfilets is ongeveer 800 gram, in blokjes van 2cm
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 blik kokosmelk
  • 200 g yoghurt
  • geschaafde amandelen
  • 1 citroen

Instructies

  1. Pluk de korianderblaadjes van de steeltjes, houd ze apart en hak de steeltjes fijn.
  2. Zet een grote braadpan op matig tot hoog vuur en doe er een paar scheuten olie en een klontje boter in.
  3. Doe de uien, peper, gember en koriandersteeltjes erbij en bak die 10 minuten tot ze zacht en goudbruin zijn.
  4. Doe de tikkamasalapasta en de reepjes kipfilet erbij. Roer zodat alle stukjes kip met de currypasta in aanraking komen en strooi er wat zout en peper op. Voeg de tomaten en de kokosmelk toe.
  5. Breng de curry aan de kook, zet het vuur laag en laat met het deksel op de pan 20 minuten zachtjes pruttelen. Controleer de curry regelmatig om te kijken of hij niet te droog wordt en doe er als het nodig is nog wat extra water bij. Als de kip mals en gaar is, voeg je desgewenst wat extra zout en peper toe - wees er wel voorzichtig mee.
  6. Deze curry is fantastisch met rijst en met een paar flinke lepels yoghurt erop. Strooi er de geschaafde amandelen en de korianderblaadjes over en serveer er partjes citroen bij om erover uit te knijpen.

Via: Okoko recepten

  • de originele Spaghetti alla Carbonara pasta

    De originele Spaghetti alla Carbonara

    De originele Spaghetti alla Carbonara is één van de bekendste pastagerechten, maar wordt zelden echt goed klaargemaakt. Sommige mensen voegen bijvoorbeeld room toe, terwijl ...
  • Zelf brownies maken

    Zelf brownies maken

    Zelf ben ik niet zo’n zoetekauw en ik bak dus ook niet veel taarten of cakes. Ga ik echter wél voor een dessert ...
  • Zelf gazpacho maken

    Zelf gazpacho maken

    Het is zomer en om boven een heet fornuis te staan met deze temperaturen is niet altijd een pretje. Ik was ...
Toon meer gerelateerde berichten
  • de originele Spaghetti alla Carbonara pasta

    De originele Spaghetti alla Carbonara

    De originele Spaghetti alla Carbonara is één van de bekendste pastagerechten, maar wordt zelden echt goed klaargemaakt. Sommige mensen voegen bijvoorbeeld room toe, terwijl ...
  • Zelf brownies maken

    Zelf brownies maken

    Zelf ben ik niet zo’n zoetekauw en ik bak dus ook niet veel taarten of cakes. Ga ik echter wél voor een dessert ...
  • Asperges op Limburgse wijze

    Asperges op Limburgse wijze

    Traditioneel worden witte asperges in Limburg geserveerd met gekookte aardappelen, gekookte ham, hard gekookt ei en gesmolten boter. Er zijn liefhebbers ...
Toon meer door Paul
  • Curry met kip 'tikka masala'

    Curry met kip ‘tikka masala’

    PinWhatsAppShareTweetSommige koude druilerige zondagen vragen om echt comfort food, zeker als je de avond tevoren toch iets te lang in de ...
  • Kiprolletjes met pesto

    Kiprolletjes met pesto

    Velen van ons zijn gek op kip. Wij ook. Maar we wilden eens wat anders dan de standaard drumstick of kipfilet. ...
Toon meer in Gevogelte

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet gepubliceerd worden. De verplichte velden zijn gemarkeerd *

Één reactie


  1. Thomas

    13 februari 2014 op 19:55

    Erg lekker gerecht, eenvoudig in de bereiding en kan dus bijna niet mislukken.

    Reactie

Sponsor

Nieuwsbrief