Home » Nagerechten » Chocolademousse “Hemelse modder”
Chocolademousse hemelse modder

Chocolademousse “Hemelse modder”

Vandaag deel ik in de categorie ‘pronken met andermans veren’ het recept van chocolademousse “hemelse modder” zoals ons moeder hem altijd maakt. Altijd een succes voor de feestdagen, of als troost, wanneer er juist niets te vieren valt!

KokenKoken
Chocolademousse hemelse modder
4 van 1 stem
Print

Chocolademousse 'Hemelse modder'

Gang Nagerecht
Keuken Nederlands
Kooktijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 glazen

Ingrediënten

  • 100 g chocolade (puur)
  • 4 eetlepels suiker
  • 4 eieren
  • 1 klontje roomboter
  • 4 eetlepels rode port
  • amandelsnippers

Instructies

  1. Smelt de in stukken gebroken chocolade met de rode port op een laag pitje.
  2. Voeg er onder zeer goed roeren één voor één de eierdooiers aan toe met een klontje boter. Dit alles mag beslist niet koken, maar moet zachtjes binden.
  3. Klop de eiwitten heel stijf en meng er voorzichtig de suiker doorheen.
  4. Laat de chocoladecrème als ze mooi gebonden is even iets afkoelen en schep er dan, van het vuur af, voorzichtig de stijfgeslagen eiwitten doorheen.
  5. Doe de mousse over in wijde glazen en garneer met geroosterde amandelsnippers. Je kunt hem naar wens nog op laten stijven in de koelkast.
  6. Eet smakelijk!

Één reactie

  1. Janneke Kroondijk

    hi, bedankt voor de lekkere chocolade recipe, Ik ga het dit weekend maken maar vraag me af wat “een klontje boter” is, hoeveel gram? Met elke dooier 1 klontje?

    Bedankt alvast voor uw reactie,
    met vriendelijk groet
    Janneke

Geef je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*