Nagerechten
Chocolademousse hemelse modder

Chocolademousse “Hemelse modder”

Vandaag deel ik in de categorie ‘pronken met andermans veren’ het recept van chocolademousse “hemelse modder” zoals ons moeder hem altijd maakt. Altijd een succes voor de feestdagen, of als troost, wanneer er juist niets te vieren valt!

Bron: Dagkookboek – Marianne Stuit

Chocolademousse hemelse modder
Print

Chocolademousse 'Hemelse modder'

Gang Nagerecht
Keuken Nederlands
Kooktijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 glazen

Ingrediënten

  • 100 g chocolade (puur)
  • 4 eetlepels suiker
  • 4 eieren
  • 1 klontje roomboter
  • 4 eetlepels rode port
  • amandelsnippers

Instructies

  1. Smelt de in stukken gebroken chocolade met de rode port op een laag pitje.
  2. Voeg er onder zeer goed roeren één voor één de eierdooiers aan toe met een klontje boter. Dit alles mag beslist niet koken, maar moet zachtjes binden.
  3. Klop de eiwitten heel stijf en meng er voorzichtig de suiker doorheen.
  4. Laat de chocoladecrème als ze mooi gebonden is even iets afkoelen en schep er dan, van het vuur af, voorzichtig de stijfgeslagen eiwitten doorheen.
  5. Doe de mousse over in wijde glazen en garneer met geroosterde amandelsnippers. Je kunt hem naar wens nog op laten stijven in de koelkast.
  6. Eet smakelijk!
  • de originele Spaghetti alla Carbonara pasta

    De originele Spaghetti alla Carbonara

    De originele Spaghetti alla Carbonara is één van de bekendste pastagerechten, maar wordt zelden echt goed klaargemaakt. Sommige mensen voegen bijvoorbeeld room toe, terwijl ...
  • Zelf brownies maken

    Zelf brownies maken

    Zelf ben ik niet zo’n zoetekauw en ik bak dus ook niet veel taarten of cakes. Ga ik echter wél voor een dessert ...
  • Zelf gazpacho maken

    Zelf gazpacho maken

    Het is zomer en om boven een heet fornuis te staan met deze temperaturen is niet altijd een pretje. Ik was ...
Toon meer gerelateerde berichten
  • de originele Spaghetti alla Carbonara pasta

    De originele Spaghetti alla Carbonara

    De originele Spaghetti alla Carbonara is één van de bekendste pastagerechten, maar wordt zelden echt goed klaargemaakt. Sommige mensen voegen bijvoorbeeld room toe, terwijl ...
  • Zelf brownies maken

    Zelf brownies maken

    Zelf ben ik niet zo’n zoetekauw en ik bak dus ook niet veel taarten of cakes. Ga ik echter wél voor een dessert ...
  • Asperges op Limburgse wijze

    Asperges op Limburgse wijze

    Traditioneel worden witte asperges in Limburg geserveerd met gekookte aardappelen, gekookte ham, hard gekookt ei en gesmolten boter. Er zijn liefhebbers ...
Toon meer door Paul
  • Zelf brownies maken

    Zelf brownies maken

    Zelf ben ik niet zo’n zoetekauw en ik bak dus ook niet veel taarten of cakes. Ga ik echter wél voor een dessert ...
  • Chocolademousse hemelse modder

    Chocolademousse “Hemelse modder”

    Share Tweet Pin1 WhatsApp EmailShares 1Vandaag deel ik in de categorie ‘pronken met andermans veren’ het recept van chocolademousse “hemelse modder” ...
  • tiramisu

    Tiramisu op moeders wijze

    Misschien wel een van de eerste Italiaanse gerechten die ik in mijn leven geproefd heb! Hierbij het recept voor Tiramisu zoals ...
Toon meer in Nagerechten

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet gepubliceerd worden. De verplichte velden zijn gemarkeerd *

Sponsor

Nieuwsbrief