Nagerechten
Chocolade soufflés

Chocolade soufflés met ijs

Dit recept is misschien wel een beetje een uitdaging, want er kan een hoop misgaan met Chocolade soufflés. Maar als je goed het recept leest en volgt kan er niets misgaan!

Één van de belangrijkste dingen is dat je de soufflébakjes overal voorziet van een laagje boter met een egale suikerlaag.Tevens moet je de randen goed schoonhouden. Er mag niets op de randen gemorst worden. Doe je dit niet dan bestaat de kans groot dat de soufflé schuin omhoog komt.

Het tussendoor openen van de oven is funest, laat deze dus dicht tot de soufflés klaar zijn. Succes!

 

Chocolade soufflés
Print

Chocolade soufflés met ijs

Gang Nagerecht
Keuken Nederlands
Porties 4

Ingrediënten

  • 4 soufflé bakjes
  • 150 g chocolade puur
  • 2,5 dl melk
  • 10 g maïzena
  • 15 g bloem
  • 3 st eieren eiwit en dooier gescheiden
  • 100 g suiker
  • 70 g room
  • roomboter
  • slagroomijs optioneel
  • poedersuiker optioneel

Instructies

  1. Verwarm de melk en laat hierin de chocolade oplossen. Verwarm ondertussen de oven voor op 190°C (onder en boven warmte).
  2. Roer de eidooier met 50 g suiker los. Voeg de maïzena en de bloem toe.
  3. Meng het chocolade mengsel met de eidooiers en laat het kort koken. Laat hierna het mengsel afkoelen.
  4. Bestrijk de soufflé bakjes met boter en bestrooi deze met 25 g suiker.
  5. Klop de eiwitten op met de overige 25 g suiker tot deze wit en stevig is.
  6. Voeg al roerend de room aan het chocolade mengsel toe en voeg hierna de eiwitten ook aan het mengsel toe.
  7. Bak de soufflés in de voorverwarmde oven in 18 minuten gaar.
  8. Bestrooien met poedersuiker en serveren met slagroomijs en krullen van geraspte chocolade.

 

Suggestie nodig? Dit nagerecht is heerlijk na bijvoorbeeld deze Spaghetti Carbonara.

  • de originele Spaghetti alla Carbonara pasta

    De originele Spaghetti alla Carbonara

    De originele Spaghetti alla Carbonara is één van de bekendste pastagerechten, maar wordt zelden echt goed klaargemaakt. Sommige mensen voegen bijvoorbeeld room toe, terwijl ...
  • Zelf brownies maken

    Zelf brownies maken

    Zelf ben ik niet zo’n zoetekauw en ik bak dus ook niet veel taarten of cakes. Ga ik echter wél voor een dessert ...
  • Zelf gazpacho maken

    Zelf gazpacho maken

    Het is zomer en om boven een heet fornuis te staan met deze temperaturen is niet altijd een pretje. Ik was ...
Toon meer gerelateerde berichten
  • de originele Spaghetti alla Carbonara pasta

    De originele Spaghetti alla Carbonara

    De originele Spaghetti alla Carbonara is één van de bekendste pastagerechten, maar wordt zelden echt goed klaargemaakt. Sommige mensen voegen bijvoorbeeld room toe, terwijl ...
  • Zelf brownies maken

    Zelf brownies maken

    Zelf ben ik niet zo’n zoetekauw en ik bak dus ook niet veel taarten of cakes. Ga ik echter wél voor een dessert ...
  • Asperges op Limburgse wijze

    Asperges op Limburgse wijze

    Traditioneel worden witte asperges in Limburg geserveerd met gekookte aardappelen, gekookte ham, hard gekookt ei en gesmolten boter. Er zijn liefhebbers ...
Toon meer door Paul
  • Zelf brownies maken

    Zelf brownies maken

    Zelf ben ik niet zo’n zoetekauw en ik bak dus ook niet veel taarten of cakes. Ga ik echter wél voor een dessert ...
  • Chocolademousse hemelse modder

    Chocolademousse “Hemelse modder”

    Vandaag deel ik in de categorie ‘pronken met andermans veren’ het recept van chocolademousse “hemelse modder” zoals ons moeder hem altijd ...
  • tiramisu

    Tiramisu op moeders wijze

    Misschien wel een van de eerste Italiaanse gerechten die ik in mijn leven geproefd heb! Hierbij het recept voor Tiramisu zoals ...
Toon meer in Nagerechten

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet gepubliceerd worden. De verplichte velden zijn gemarkeerd *

Sponsor

Nieuwsbrief