Home » Quiche » Zelf quichedeeg maken: basisrecept voor quichedeeg
Basisrecept voor quichedeeg

Zelf quichedeeg maken: basisrecept voor quichedeeg

Dit is mijn basisrecept voor quichedeeg. Zelf quichedeeg maken is veel lekkerder dan kant-en-klaar deeg en het is ook helemaal niet moeilijk.

KokenKoken

Let op: De ingrediēnten laten zich beter mengen wanneer ze allemaal op kamertemperatuur zijn.

Ben je op zoek naar een vulling voor je quiche? Probeer dan eens dit recept voor Quiche met geitenkaas, groene asperges, tomaat en tijm.

Heb je nog geen quichevorm?
Die bestel je eenvoudig via Bol.com:

Basisrecept voor quichedeeg
5 van 4 stemmen
Print

Basisrecept voor quichedeeg

Gang Hoofdgerecht, Snack
Keuken Frans
Bereidingstijd 30 minuten
Kooktijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 30 minuten
Porties 1 quiche

Ingrediënten

  • 250 g bloem
  • 125 g roomboter in blokjes
  • 3 eetlepels water
  • 1 ei
  • 1 snufje zout

Instructies

  1. Meng alle ingrediënten en kneed deze (met de hand of in een KitchenAid) tot een stevig deeg.
  2. Maak hier een bol van en pak deze in huishoudfolie in. Laat het deeg een half uurtje in de koelkast rusten.
  3. In de tussentijd kun je de ingrediënten voor de vulling van de quiche voorbereiden.
  4. Na het rusten het deeg platdrukken en bestrooien met wat bloem zodat het niet teveel blijft plakken. Je kunt het deeg nu met behulp van een deegroller uitrollen tot een ronde cirkel die iets groter is dan je quichevorm.
  5. Wanneer deeg voldoende is uitgerold kun je het voorzichtig overbrengen naar een quichevorm. Misschien moet je het nog wat aandrukken. Het overtollige deeg kun je mooi afsnijden met een mesje.
  6. Nu kun je de vulling in de quiche doen (zie mijn andere recepten voor ideeën).
  7. Bak de quiche af in ongeveer 45 minuten in een op 175 graden voorverwarmde oven.Zelf zet ik daarna de oven op 100 graden om de quiche nog een 15 minuten extra door te laten garen.

4 Reacties

  1. Hallo Paolo,

    Wat een mooi basisdeeg. Mijn quiche zit nu in de oven. Ik heb als vulling geruld gehakt van een paar dagen geleden met spekjes veel ui en paprika en bruine bonen. En laten uitlekken en toen 2 lepels piccalilly er doorheen. Moest ff voorproeven natuurlijk en smullen al. Nu nog maar afwachten als deze uit de oven komt.

    Bedankt fijne avond

  2. H. de Jong te Leerdam

    Een zeer duidelijk recept. En daardoor goed bruikbaar en stimulerend. Een recept vraagt bij gebruik a.h.w. zelf om verbetering.
    Het is op zich niet erg om b.v. 2 recepten weg te gooien en die te vervangen door één heel goed recept, waarin het hoofdbe-
    standdeel duidelijk de boventoon voert. Als vulling wil ik zelf voornamelijk kastanjechampignons en uien gebruiken.
    Maar ook de kruiden, hun hoeveelheden enz bepalen de uiteindelijke smaak.

  3. Ziet er goed uit! Ik ga het binnenkort proberen!

    • Ng bedankt voor de reactie op het deeg.
      Het is prima gelukt.
      Ik gebruik alleen geitenkaas met honing, verder zelfde recept. erg lekker.

Geef je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*