Quiche
Basisrecept voor quichedeeg

Zelf quichedeeg maken: basisrecept voor quichedeeg

Dit is mijn basisrecept voor quichedeeg. Zelf quichedeeg maken is veel lekkerder dan kant-en-klaar deeg en het is ook helemaal niet moeilijk.

Let op: De ingrediēnten laten zich beter mengen wanneer ze allemaal op kamertemperatuur zijn.

Ben je op zoek naar een vulling voor je quiche? Probeer dan eens dit recept voor Quiche met geitenkaas, groene asperges, tomaat en tijm.

Basisrecept voor quichedeeg
5 van 2 stemmen
Print

Basisrecept voor quichedeeg

Gang Hoofdgerecht, Snack
Keuken Frans
Bereidingstijd 30 minuten
Kooktijd 1 hour
Totale tijd 1 hour 30 minuten
Porties 1 quiche

Ingrediënten

  • 250 g bloem
  • 125 g roomboter in blokjes
  • 3 eetlepels water
  • 1 ei
  • 1 snufje zout

Instructies

  1. Meng alle ingrediënten en kneed deze (met de hand of in een KitchenAid) tot een stevig deeg.
  2. Maak hier een bol van en pak deze in huishoudfolie in. Laat het deeg een half uurtje in de koelkast rusten.
  3. In de tussentijd kun je de ingrediënten voor de vulling van de quiche voorbereiden.
  4. Na het rusten het deeg platdrukken en bestrooien met wat bloem zodat het niet teveel blijft plakken. Je kunt het deeg nu met behulp van een deegroller uitrollen tot een ronde cirkel die iets groter is dan je quichevorm.
  5. Wanneer deeg voldoende is uitgerold kun je het voorzichtig overbrengen naar een quichevorm. Misschien moet je het nog wat aandrukken. Het overtollige deeg kun je mooi afsnijden met een mesje.
  6. Nu kun je de vulling in de quiche doen (zie mijn andere recepten voor ideeën).
  7. Bak de quiche af in ongeveer 45 minuten in een op 175 graden voorverwarmde oven.Zelf zet ik daarna de oven op 100 graden om de quiche nog een 15 minuten extra door te laten garen.
  • de originele Spaghetti alla Carbonara pasta

    De originele Spaghetti alla Carbonara

    De originele Spaghetti alla Carbonara is één van de bekendste pastagerechten, maar wordt zelden echt goed klaargemaakt. Sommige mensen voegen bijvoorbeeld room toe, terwijl ...
  • Zelf brownies maken

    Zelf brownies maken

    Zelf ben ik niet zo’n zoetekauw en ik bak dus ook niet veel taarten of cakes. Ga ik echter wél voor een dessert ...
  • Zelf gazpacho maken

    Zelf gazpacho maken

    Het is zomer en om boven een heet fornuis te staan met deze temperaturen is niet altijd een pretje. Ik was ...
Toon meer gerelateerde berichten
  • de originele Spaghetti alla Carbonara pasta

    De originele Spaghetti alla Carbonara

    De originele Spaghetti alla Carbonara is één van de bekendste pastagerechten, maar wordt zelden echt goed klaargemaakt. Sommige mensen voegen bijvoorbeeld room toe, terwijl ...
  • Zelf brownies maken

    Zelf brownies maken

    Zelf ben ik niet zo’n zoetekauw en ik bak dus ook niet veel taarten of cakes. Ga ik echter wél voor een dessert ...
  • Asperges op Limburgse wijze

    Asperges op Limburgse wijze

    Traditioneel worden witte asperges in Limburg geserveerd met gekookte aardappelen, gekookte ham, hard gekookt ei en gesmolten boter. Er zijn liefhebbers ...
Toon meer door Paul
Toon meer in Quiche

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet gepubliceerd worden. De verplichte velden zijn gemarkeerd *

2 Reacties


  1. Sander

    27 juli 2014 op 12:30

    Ziet er goed uit! Ik ga het binnenkort proberen!

    Reactie

    • Ria Terlouw

      15 september 2014 op 23:26

      Ng bedankt voor de reactie op het deeg.
      Het is prima gelukt.
      Ik gebruik alleen geitenkaas met honing, verder zelfde recept. erg lekker.

      Reactie

Sponsor

Nieuwsbrief