Hoofdgerechten, Pizza, Snacks
Zelf pizza maken: Recept voor een pizzabodem

Zelf pizza maken: Recept voor een pizzabodem

Hierbij geef ik je mijn basisrecept voor het maken van een simpele pizzabodem. Het beste kan je de pizza bakken op de hoogste stand (250+ graden) in een voorverwarmde oven met pizzasteen. De hoeveelheid deeg is genoeg voor 3 pizza’s. Met dit recept kan je bijvoorbeeld Pizza Funghi maken of je belegt de pizza naar eigen inzicht!

Zelf pizza maken: Recept voor een pizzabodem
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 7
Score: 3.86
Jij:
Stem op dit recept!
Porties Prep Tijd
3pizza's 1uur
Kook Tijd
5minuten
Porties Prep Tijd
3pizza's 1uur
Kook Tijd
5minuten
Zelf pizza maken: Recept voor een pizzabodem
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 7
Score: 3.86
Jij:
Stem op dit recept!
Porties Prep Tijd
3pizza's 1uur
Kook Tijd
5minuten
Porties Prep Tijd
3pizza's 1uur
Kook Tijd
5minuten
Ingrediënten
  • 0,5 zakje gedroogde gist (een zakje is 7 gram, dus je gebruikt ongeveer 3,5 gram)
  • 500 g tipo 00 bloem (deze bloem is extra fijn)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel zout
  • tomatensaus
Instructies
  1. Los de droge gist in 1 dl handwarm water op in een kommetje. Laat het mengsel 10 minuten staan en roer het vervolgens tot een glad papje.
  2. Doe de bloem in een kom en maak een kuiltje in het midden waarin je de gistoplossing schenkt. Doe de 3 eetlepels handwarm water en de olie bij het gistmengsel en strooi het zout over de bloem. Meng het geheel door elkaar en kneed het vervolgens tot een elastisch deeg dat niet meer plakt
  3. Maak van het deeg een bal en leg deze in een kom. Dek de kom af met een vochtig gemaakte doek en laat het deeg op een warme, tochtvrije plaats 30-45 minuten rijzen. Tijdens het rijzen kun je de vulling van de pizza maken.
  4. Verdeel het gerezen deeg in 3 gelijke porties. Bestuif het werkblad met wat bloem, druk het deeg met de muis van de hand plat en rol het uit tot een cirkel van circa 20 cm.
  5. Verdeel vervolgens de saus over de pizza en beleg deze met een topping naar wens.
  6. Bak de pizza's in het midden van een voorverwarmde oven op de hoogste stand (250+ graden en het liefst op een pizzasteen) in enkele minuten gaar.

Misschien is dit ook iets?

5 reacties

  1. Shailesh Kramp

    4 mei 2014 at 16:36

    Ik ga nu een pizza baken Dan horen jullie van min tot straks

    Reply

  2. Dano

    24 mei 2014 at 17:30

    Heb het geprobeerd te maken maar volgens mij klopt het recept niet helemaal.
    Er staat 1 zakje gist van 3’5 gram maar er zit 7 gram in zo,n zakje.
    En 1 DL water is veel te weinig.
    En aan de hoeveelheid zout(1eetlepel) twijfel ik ook

    Reply

    • Jan

      1 juli 2014 at 12:24

      Ja dat lijkt mij ook wel heel erg veel zout.

      Reply

  3. carla

    15 juli 2014 at 23:32

    Dank, misschien handig om een leesbril aan te schaffen, er staat duidelijk een half zakje. En er staat theelepel zout.

    Reply

    • Paul Hermans

      16 juli 2014 at 08:45

      Ik had het stiekem al gecorrigeerd! Ik gebruik tegenwoordig een ander recept, die zal ik binnenkort plaatsen met ook nieuwe foto’s.

      Reply

Geef je reactie!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van Paolo's foodblog? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief!

Populair

Zelf pizza maken: Recept voor een pizzabodem
Zelf hamburgers maken
Krieltjes uit de oven met rozemarijn & knoflook
De originele Bolognesesaus: Ragù Bolognese